Zelfstandig ondernemer

Docent

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als directiesecretaresse bij de Hollandsche Constructie Groep in Leiden heb ik in 1989 de overstap gemaakt naar het commerciële onderwijs. Van docent secretariële vakken werd ik docent automatisering en niet veel later mocht ik mijzelf Microsoft Certified Instructor noemen.
Tot 2005 heb ik Windows- en MS Office- maatwerkopleidingen gegeven bij diverse opleidingsinstituten. Van 2005 tot 2016 verzorgde ik in company groepsopleidingen, werkplekondersteuning en privé-opleidingen bij particulieren, vanuit mijn eigen bedrijf SMILES Opleidingen.

Redacteur

Van 1989 tot 2017 ontwikkelde en/of redigeerde ik ICT-lesmateriaal voor diverse opleidingsinstituten. Voor mijn bedrijf SMILES Opleidingen schreef ik vele educatieve, informatieve en commerciële teksten, maatwerk naslagwerken en handleidingen.

Sinds 2017 mag ik mijn aanleg voor tekst en taal en mijn redactionele kwaliteiten aanwenden onder mijn bedrijfsnaam MooiZin. Mijn werkzaamheden betreffen taalkundige redactie en in beperkte mate document- en tekstopmaak van schriftelijk en online lesmateriaal. Voor IMK Opleidingen doe ik dat op projectbasis.

Audioproducties

Vanaf september 2018 ben ik verbonden aan Dedicon Rijswijk als audiotolk voor mensen met een (visuele) leesbeperking. Ik vertolk fictie en non-fictie en maak daarbij in de geluidsstudio gebruik van Hindenburg software.
Op www.passendlezen.nl en op Mooizeggerij vindt u audiofragmenten.